Case | corona-tryghed hos dsb
da tryghed under corona
blev en hjertesag
Når du kommunikerer oprigtigt, hjerteligt og skarpt, skaber du tryghed i en ellers utryg situation.
I en tid hvor alt var ubekendt, skulle DSB løbende formidle egne tiltag og myndighedernes mange og skiftende restriktioner på en måde, der skabte tryghed. Men uden at være så engagerende, at vi virkede sælgende eller motiverende for at rejse ud og opleve.
tryghed i toget
I den første periode skulle DSB skabe tryghed blandt de passagerer, der var nødsaget til at tage toget. Og senere skulle vi udvide palletten til også at skabe tryghed blandt den bredere befolkning i takt med, at Danmark åbnede mere op og flere skulle tilbage til en hverdag, hvor toget var inkluderet.
fast hold skabte leverancer uge efter uge
Corona-kommunikationen blev i frekvente redaktionsmøder disponeret, så kommunikationen i SoME, på stationerne, i toget, i trykte medier, på infoskærme og via et særligt banner retargeting spor hang sammen med input fra både DSB selv og myndighederne. Med indsigter fra bl.a. egen Customer Experience afdeling blev indsatserne i trykte medier og SoMe dark posts til emner som f.eks. ‘Øget fokus på rengøring’, ‘Det kan du selv gøre for at øge hygiejnen’ og ‘ Tips til, hvordan vi holder afstand både på perronen og i toget’ til med DSB som afsender. Alt sammen baseret på en kernehistorie, der løbende blev opdateret og omskrevet efter de skiftende restriktioner og forhold.
den positive og direkte tonalitet
Den positive og direkte tonalitet samt den faste kampagnesætning ‘ Vi passer på hinanden’ var gennemgående for kampagneperioden, samt de faste templates for forklarende SoME-videoer, printannoncer etc. De faste templates gav mulighed for at eksekvere hurtigt og udkomme i takt med myndighederne. Og så var der en vis genkendelighed og tryghed i eksekveringerne for målgruppen.
9 ud af 10 passagerer svarer, at DSB gør en god indsats for at informere om, hvordan kunderne rejser sikkert
(89 % for fjern- og regionaltog og 91 % for s-tog).
Kilde: DSB CX-team april 2021
Vil du høre mere om denne case?
Det kan vi godt forstå!
Kontakt Henrik Carentius
+45 2279 3369
hca@nordlid.com